SlovakiaTreking.sk získal špeciálnu cenu na národnej konferencii Junior Internet 2018

V dňoch 23. – 24. marca 2018 sa v priestoroch Fakulty Informatiky a Informačných Technológií Slovenskej Technickej Univerzity (FIIT STU) v Bratislave pod záštitou AMAVET-u konal už 13. ročník Celoslovenskej postupovej súťažnej konferencie JUNIOR INTERNET  2018, ktorej sme sa zúčastnili aj my, členovia rimavskosobotského klubu Amavet 844-Legomaster, ktorý vedie Mgr. Judita Gverinová. Študent Gymnázia Ivana Kraska Marek Mitter, žiak ZŠ – Š. M. Daxnera Maximilián Csank  a náš kamarát študent Strednej odbornej školy technickej  v Humennom Tomáš Oharčák.  

Junior Internet je súťažná konferencia, ktorá ponúka odrazový mostík pre začínajúcich webových programátorov, grafikov a dizajnérov, programátorov  mobilných aplikácií a blogerov. Na podujatí mladí nadšenci predstavujú svoje projekty a ďalšie vízie skúseným odborníkom v úlohách porotcov a prednášajúcich.

Nad 13. ročníkom súťaže prijala záštitu prof. Ing. Mária Bieliková PhD. – dekanka FIIT STU, Ladislav Miko – vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR a Emil Fitoš – prezident IT Asociácie Slovenska (ITAS).

Záverečného finále, ktorého sme boli súčasťou, sa zúčastnilo asi 90 študentov so 60-timi  prácami v 9 kategóriách. Náš projekt https://slovakiatreking.sk sme prezentovali v kategórií JuniorWeb – starší žiaci, do ktorej postúpilo v rámci Slovenska 8 prác.

Konkurencia bola obrovská, nároky vysoké, ale ani to nás neodradilo. Vystúpili sme pred odbornú porotu a asi 250 členné publikum a v presne stanovenom čase 3 minúty a 30 sekúnd sme predstavili náš projekt.

Odborníci na webovej stránke hodnotili: grafické spracovanie (príjemnosť, originalita, súlad designu s účelom stránky), technické spracovanie (technická náročnosť, funkčnosť, navigácia a prehľadnosť, moderné technológie), ostatné aspekty (celkový dojem a úroveň webu, myšlienka, jasné zacielenie, originalita, propagácia, návštevnosť, súčasné úspechy, prípadne potenciál pre komerčné využitie atď.)

Zámerom vytvorenia SlovakiaTreking.sk bolo vytvoriť prehľadný, moderný a spoľahlivý turistický portál pre všetkých, ktorí majú radi prírodu alebo aktívny či pasívny pobyt v nej.
Hlavnou víziou projektu je priniesť turistom, výletníkom, skrátka každému, kto sa rozhodne vydať do prírody ucelené, prehľadné a moderné informácie o trasách, časových náročnostiach, kondičných obtiažnostiach, východiskách a cieľoch túr, máp, užitočných rád ako sa zbaliť, čo robiť počas búrky a podobne. Skrátka niečo, čo sa na dnešnom slovenskom internete v modernom a zaujímavom dizajne v takom širokom zameraní nenachádza. Ďalším cieľom projektu je vytiahnuť ľudí z pohodlia gauča do lona prírody. Chceli by sme, aby si všetci našli k prírode a pobytu k nej vzťah a bolo to pre nich príjemnejšie strávenie času ako doma pred telkou.

Na „víťazných“ miestach sme sa neumiestnili, získali sme však Špeciálnu cenu dekana FIIT STU, ktorú spomedzi viac ako 60 prihlásených prác získali len štyri práce. Cena jej držiteľovi zaručuje, že po ukončení stredoškolského štúdia bude bezpodmienečne prijatý na sebou zvolený odbor na FIIT STU bez prijímacích skúšok. Odovzdal nám ju prodekan pre bakalárske štúdium a propagáciu štúdia Peter Pištek.

Výsledková listina: http://www.juniorinternet.sk/web/files/2018/vysledkova_listina_JI_2018.pdf

Záznam našej prezentácie na konferencii: https://youtu.be/vmIIfdPyANo (v čase od 3:54:38 do 4:01:10)

Bližšie informácie na: http://www.juniorinternet.sk

 

 

Zdroj: Marek Mitter, AMAVET 844 – Legomaster RS,  Zakladateľ SlovakiaTreking.sk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *